Crock-Pot się nie nagrzewa i nie traci energii

Crock-Pot się nie nagrzewa i nie traci energii

W dobie slow cookingu, Crock-Pot wiodący producent wolnowarów, postanowił obalić mit, że gotowanie w tego typu urządzeniach jest energochłonne i mało wydajne. Crock-Pot to odpowiedź na dzisiejsze czasy, w których ochrona nieodnawialnych źródeł energii jest bardzo ważna.

Według stereotypów, urządzenie, które jest długo podłączone do prądu, na pewno przysporzy nas o zawrót głowy, gdy dostaniemy rachunek za prąd. Tak może być, jeśli nie zwracamy uwagi na jego kategorię energooszczędności czy jakość wykonania urządzenia. W dobie wszechobecnego ekologicznego trybu życia, istnieją jednak urządzenia, których wykonanie oraz budowa pozwala w pełni zneutralizować utratę energii i przyczynić się do zdrowego gotowania.

Wolnowary Crock-Pot to lider na rynku w tej kategorii produktów. Solidne wykonanie i trwałość na lata to znak rozpoznawczy marki. Wykonane są z najwyższej jakości materiałów, a ich design sprawdzi się w tradycyjnej jak i nowoczesnej kuchni. Budowa wolnowaru zapewnia to, że cała energia skupiona jest na potrawie. Sama obudowa urządzenia nie nagrzewa się co nie pozwala na stratę energii cieplnej. Wolnowary marki Crock-Pot grzeją bardzo ekonomicznie dla naszej kieszeni. Urządzenia potrafią oszczędzić do 75% energii elektrycznej w porównaniu z tradycyjnymi kuchenkami[1]. Co ważne, główne naczynie wolnowaru możemy bez problemu umyć w zmywarce.

Wolnowary Crock-Pot są urządzeniami stworzonymi dla osób, którym nie jest obca idea slow cookingu. Dzięki powolnemu gotowaniu, możemy wydobyć cały smak i aromat potrawy. Temperatura, która nie przekracza 100 stopni Celsjusza sprawia, że mięso gotowane w wolnowarze jest soczyste i bardzo smaczne. Wolnowar to również świetne urządzenie dla osób lubiących wszelkiego rodzaju ciasta. Dzięki niskiej temperaturze możemy w nim przygotować wymagające ciasto na pizzę bądź drożdżowe. Potrawa, którą przygotowujemy w wolnowarze, może pozostać zostawiona bez nadzoru - robi się praktycznie sama. Zaoszczędzone długie godziny możemy wykorzystać na ulubione zajęcia bądź spotkania z najbliższymi.

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, gdzie można znaleźć szersze informacje o nowych modelach oraz wiele przepisów na dania z wolnowaru, m. in. na zupy, sosy, dania główne czy desery – również na aktualny letni sezon.

Porównanie wolnowaru Crock-Pot 220W włączonego prze 8 godzin do tradycyjnego piekarnika 220W ustawionego na 140 stopni Celsjusza przez 2 h 15 min. gotowania wołowiny w naczyniu żaroodpornym

Wyraź opinię o artykule