Pysznie, zdrowo i bez wysiłku

Pysznie, zdrowo i bez wysiłku


Wraz z nadejściem jesieni, po okresie wakacyjnego luzu życie w naszych domach zmienia tempo na bardziej intensywne. Jest to szczególnie odczuwalne jeśli mamy dzieci, dla których początek września wiąże się z powrotem do szkoły. Wielu z nas kończy urlop, w pracy czekają na nas zaległe obowiązki, a jesienna pogoda bynajmniej nie dodaje nam energii do działania.

Pysznie, zdrowo i bez wysiłku


Nie rezygnuj ze zdrowych posiłków

W natłoku obowiązków trudno jest znaleźć czas na regularne gotowanie pełnowartościowych posiłków. Nierzadko z powodu braku czasu rezygnujemy ze zdrowego jedzenia i sięgamy po gotowe dania, które pełne są konserwantów i sztucznych dodatków. W kwestii zdrowia jednak nie warto iść na kompromisy. Na rynku bowiem dostępne są różnego rodzaju garnki i urządzenia, które umożliwiają zdrowe gotowanie bez długich godzin spędzonych w kuchni. Doskonałym tego przykładem są wolnowary marki Crockpot®.

Jesienne przepisy z wolnowaru


Wolnowar – z czym to się je?

Wolnowary umożliwiają gotowanie potraw przez kilka godzin, powoli i bez potrzeby nadzoru. Jak to możliwe? Składniki gotowane są w temperaturze nieprzekraczającej 100 stopni Celsjusza, co zapobiega przypalaniu się potraw – dzięki temu gotowane potrawy nie wymagają mieszania i pilnowania. Część wolnowarów Crockpot® posiada funkcję podgrzewania, która - jeśli tego potrzebujesz - może uruchomić się po zakończeniu gotowania. Możesz zatem włączyć wolnowar rano przed wyjściem do pracy, a w czasie Twojego pobytu poza domem Crockpot® ugotuje potrawę. Po ugotowaniu będzie ją podgrzewał, dzięki czemu po powrocie będziesz mógł cieszyć się gotowym, ciepłym posiłkiem.

Jesienne przepisy z wolnowaru

Nadejście jesieni i związany z nim spadek temperatur powoduje, że chętniej niż podczas innych pór roku sięgamy po rozgrzewające zupy, gulasze i tym podobne. Często także przygotowujemy przetwory, po które później sięgniemy zimą. Wolnowary Crockpot® idealnie nadają się do przygotowywania ciepłych i sycących dań jednogarnkowych dla całej rodziny, pysznych zup oraz owocowych dżemów, maseł i syropów. W zakładce „przepisy” znajdziesz wiele ciekawych pomysłów na wykorzystanie produktów Crockpot® w swojej kuchni. Zainspiruj się i wprowadź do swojego menu nowe smaki.

Multicooker Crockpot®


Zalety slow cookingu

Czym jest slow cooking? Z języka angielskiego termin ten oznacza po prostu „wolne gotowanie”. Slow cooking polega zatem na przygotowywaniu potraw przy pomocy długiego i powolnego gotowania. Ten rodzaj obróbki termicznej żywności sprawia, że warzywa nie tracą swoich wartości odżywczych, a mięso staje się wyjątkowo delikatne. Ogromną zaletą jest także to, że potrawy gotowane w wolnowarach metodą slow cookingu nie wymagają nadzoru podczas gotowania – nie musisz stać nad garnkiem, mieszać potrawy i pilnować jej. Dzięki temu jedzenie gotuje się samo, a Ty możesz poświęcić zaoszczędzony czas na co tylko chcesz.

Spontaniczne gotowanie w ekspresowym tempie

A co, jeśli spontanicznie najdzie Cię ochota na danie, które wymaga kilkugodzinnego gotowania? Najczęściej w takim przypadku rezygnujemy z naszej „zachcianki”, gdyż nie mamy czasu, siły lub jednego i drugiego na to, aby takie danie ugotować. Na to również jest sposób, dzięki któremu czas gotowania takich potraw ograniczysz do minimum. Multicooker Crockpot® pozwala na niezwykle szybkie i efektywne gotowanie. Przykładowo: upieczenie kurczaka zajmie Ci 30 minut, żeberek – 15 minut, a chilli lub risotto zrobisz w mniej niż 10 minut.

Napisz komentarz

Wiadomość *
Imię *
Email *
Przepisz kod z obrazka *
 
 
* - pola obowiązkowe