Krem z groszku

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 90 minut
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Krem z groszku

SKŁADNIKI

• 0,5 kg groszku zielonego może być również mrożony
• Cebula
• 50 ml oliwy
• 0,5 l bulionu warzywnego
• 200 ml śmietany 20%
• 4 gałązki świeżej mięty
• 4 gałązki natki pietruszki
• Sól
• Pieprz

WYKONANIE

1. Cebulę zeszklij na patelni, przełóż do wolnowaru Crock-Pot, zalej bulionem warzywnym.
2. Dodaj siekaną natkę pietruszki, groszek i śmietanę. Przykryj pokrywką i ustaw na
poziom LOW na 1,5 godziny.
3. Następnie dodaj listki mięty i zblenduj.
4. Całość przetrzyj przez sito. Dopraw solą i pieprzem.
5. Serwuj z listkami mięty i płatkami gorzkiej czekolady.

Autor przepisu Darek Kuźniak
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.