Kremowy dip szpinakowy

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 1 godz. 15 min
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Kremowy dip szpinakowy

SKŁADNIKI

400 g sera topionego
125 ml gęstej śmietany
225 g mrożonego siekanego szpinaku
30 – 40 g mixu suszonych
warzyw do zupy
5 ml pikantnego sosu
2 cebule pokrojone w plasterki
5 ml 1 łyżeczka soku z cytryny

WYKONANIE

W kamionkowym naczyniu Crock-Pota wymieszaj ser i śmietanę.
Nałóż pokrywkę i ustaw poziom HIGH – ser powinien się roztopić po około 45 min.
Następnie dodaj szpinak, suszone warzywa i sos. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Przykryj naczynie pokrywką i ustaw poziom HIGH na około 30 minut.
Krótko przed podaniem dodaj cebulę i sok z cytryny i ponownie dokładnie wymieszaj.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.