Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 8 godz.
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

SKŁADNIKI

700 - 800 g wołowiny np. rostbef lub szponder wołowy
2 marchewki
1 średnia cebula
2 laski selera naciowego
1 limonka
2 liście laurowe
¼ łyżeczki ziela angielskiego
Zielony pieprz
Sól
1 łyżka chrzanu
Półsłodkie białe wino ok. 200 ml

WYKONANIE

Wołowina może być wcześniej zrumieniona lub od razu bezpośrednio włożona do naczynia Crock-Pot.
Obierz wszystkie warzywa, pokrój w kostkę i dodaj do naczynia z wołowiną.
Dodaj chrzan, wino, zielony pieprz, łyżkę soku z limonki, ziele angielskie i szklankę wody.
Gotuj w wolnowarze Crock-Pot na poziomie HIGH przez 8 godzin.
Dodaj przyprawy i odrobinę śmietany do zagęszczenia.
Serwuj z plastrami warzyw.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.