Gulasz wołowo - grzybowy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 6-7 godz.
Czas na Low: 8-9 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Gulasz wołowo - grzybowy

SKŁADNIKI

W sezonie, 250 g różnego rodzaju grzybów w plasterkach, poza sezonem 25 g suszonych grzybów nasączonych wodą
500-600 g pokrojonej w kostkę wołowiny
3 garście mąki, doprawione solą i pieprzem
1 łyżka papryki
1 cebula, w plasterkach
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 marchewki, pokrojone
2 łyżki oliwy z oliwek
2 liście laurowe
¼ łyżeczki ziela angielskiego
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 świeży rozmaryn
300 ml bulionu wołowego
Sól i pieprz

WYKONANIE

Umieść mąkę i paprykę w misce i dobrze wymieszaj. Kostki wołowiny obtocz w mące.
Rozgrzej średniej wielkości patelnię, dodaj 1 łyżkę oleju i równomiernie zrumień wołowinę.
Umieść wołowinę w naczyniu Crock-Pot.
Na rozgrzaną patelnię dodaj kolejną łyżkę oleju. Dodaj cebulę, marchew i czosnek i smaż przez kolejne kilka minut, aż zmiękną i się zrumienią.
Dodaj do naczynia Crock-Pot.
Dodaj pozostałe składniki do naczynia i dobrze wymieszaj.
Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 8-9 godzin lub na HIGH przez 6-7 godzin.
Serwuj posypany natką pietruszki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.