Potrawka z łososia i parmezanu

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: Najpierw 1 godz.
Czas na Low: Następnie 6-8 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Potrawka z łososia i parmezanu

SKŁADNIKI

450 g długoziarnistego ryżu
Łosoś z puszki 418 g, odsączony i rozdrobniony na kawałki
65 g różyczek kalafiora
50 g parmezanu
250 ml wytrawnego białego wina
250 ml mleka
250 ml wody
15 ml 1 łyżka stołowa drobno posiekanego, świeżego estragonu
5 ml 1 łyżeczka musztardy Dijon
4 ml 3/4 łyżeczki soli
2,5 ml 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
4 średniej wielkości pomidory, pokrojone na kawałki
2 cebule dymki, pokrojone na cienkie kawałki

WYKONANIE

Do misy wolnowaru Crock-Pot włożyć wszystkie składniki, z wyjątkiem pomidorów i cebulek.
Dokładnie wymieszać, przykryć i gotować na ustawieniu HIGH przez godzinę, a następnie na ustawieniu LOW przez 6 – 8 godzin lub na HIGH przez 3 - 4 godziny.
Przed podaniem dodać pomidory i dymki i wymieszać.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.