Paella wegetariańska

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2 godz.
Czas na Low: 4 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Paella wegetariańska

SKŁADNIKI

140 g mrożonego posiekanego szpinaku, odmrożonego i odsączonego
450 g dlugoziarnistego ryżu
1 l wywaru z warzyw
1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona
1 średniej wielkości pomidor, pokrojony na cząstki
1 średniej wielkości cebula, posiekana
1 średniej wielkości marchewka, posiekana
1-2 ząbki czosnku, zmiażdżone
15 ml 1 łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki
3 ml 1/2 łyżeczki nitek szafranu
2,5 ml 1/2 łyżeczki soli
2,5 ml 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
1 x 390 g puszka karczochów , pokrojonych na ćwiartki, wypłukanych i odsączonych
115 g mrożonego groszku zielonego

WYKONANIE

Do misy wolnowaru Crock-Pot włóż szpinak i ryż, wlej wywar, dodać paprykę, pomidor, cebulę, marchewkę, czosnek, pietruszkę, szafran, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj.
Przykryj i gotuj na ustawieniu LOW przez 4 godziny lub na ustawieniu HIGH przez 2 godziny.
Na 15 minut przed podaniem dodaj karczochy i groszek.
Dobrze wymieszaj i przykryj.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.