Schab w lekkim sosie grzybowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-01-30
Schab w lekkim sosie grzybowym

SKŁADNIKI

1 kg schabu
1 łyżka oleju
1 łyżeczka przyprawy do schabu
szczypta soli, pieprzu
2-3 szklanki wody
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
3 ząbki czosnku
400 g pieczarek
100 g kurek
3 łyżki śmietany 18 %

WYKONANIE

Schab kroimy w plastry o grubości 1 cm. Przekładamy do misy DuraCeramic wraz z olejem, smażymy na płycie indukcyjnej lub kuchence przez 10 minut z obu stron. Doprawiamy przyprawą do schabu, przełóż do misy wolnowaru Crock-Pot. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pieczarki, kurki oraz wlewamy wodę tak, aby przykryła mięso. Gotujemy przez 2 godziny na ustawieniu 2. Po tym czasie wlewamy śmietanę rozrobioną w miseczce z odrobią sosu jeżeli dodamy zimną śmietanę bezpośrednio do mięsa to może nam się sos zważyć i ponownie dusimy pod przykryciem przez godzinę na ustawieniu 2, co jakiś czas mieszamy. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką.

Przepis z bloga https//poprostupycha.com.pl/
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Magda T
2019-03-03

Zdecydowanie mniej wody. Mięso wychodzi dość twarde i suche - chyba czas gotowania jest złe dobrany. Nice polecam.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.