Podudzia z kurczaka z warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-01-30
Podudzia z kurczaka z warzywami

SKŁADNIKI

8 podudzi z kurczaka lub 4 udka
4 ząbki czosnku
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
1 łyżka posiekanego koperku
2 marchewki
1 papryka czerwona
ok. 400 ml wody do wysokości składników w naczyniu
opcjonalnie 1 łyżka przecieru pomidorowego

WYKONANIE

Podudzia przełóż do misy wolnowaru Crock-Pot. Dodajemy ząbki czosnku ja każdy podzieliłam na dwie części, pokrojone marchewki, paprykę czerwoną, posiekany koperek, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz papryką słodką oraz wlewamy wodę tak aby przykryła składniki. Gotujemy przez 2 godziny HIGH, na ustawieniu 2. Podajemy z osobno ugotowanym ryżem oraz warzywkami z wolnowaru.

Przepis z bloga https//poprostupycha.com.pl/
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Joanna M
2022-06-05

Wydłużyłam czas gotowania do 2,5h, ale nadal za mało, marchewka twardawa. Jeśli ponownie będę robiła, to koperek dam pod koniec gotowania i podsmażę mięso przed gotowaniem.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.