Bigos z suszoną śliwką z wolnowaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 45 min
Czas na High: 4,5
Czas na Low: 1
Data dodania: 2018-01-30
Bigos z suszoną śliwką z wolnowaru

SKŁADNIKI

1 łyżka oleju
2 cebule
400 g kiełbasy zwyczajnej
200 g boczku
1 kg kiszonej kapusty
150 g marchewki
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka ziela angielskiego
6 liści laurowych
szczypta soli, pieprzu
350 ml wody
2 łyżeczki papryki słodkiej
80 g koncentratu pomidorowego
70 g suszonych śliwek

WYKONANIE

Do misy wolnowaru z powłoką Dura Ceramic wlewamy olej oraz dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy na płycie gazowej/indukcyjnej jeżeli Twój wolnowar nie posiada takiej powłoki to podsmaż cebulkę po prostu na patelni i dodaj ją do misy wolnowaru wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą oraz boczkiem. Naczynie wolnowaru wkładamy do postawy. Dodajemy kapustę, startą na tarce marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, szczyptę soli, pieprzu. Wlewamy wodę, dodajemy jeszcze paprykę słodką oraz koncentrat pomidorowy. Całość gotujemy przez 4,5 h przy ustawieniu 2. Po tym czasie dodajemy suszoną śliwkę i gotujemy jeszcze przez 1 h ustawienie 1.

Przepis z bloga https//poprostupycha.com.pl/
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.