Zupa grzybowa z wolnowaru od Poprostupycha

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-01-30
Zupa grzybowa z wolnowaru od Poprostupycha

SKŁADNIKI

1 łyżka oleju
1/2 cebuli
400 g pieczarek
3 l wody
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego lubczyku opcjonalnie
40 g selera
1 marchewka
1 pietruszka
40 g suszonych borowików
20 g suszonych podgrzybków
1/2 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
3 łyżki śmietany 18 %
dodatkowo ugotowany osobno makaron świderki

WYKONANIE

Podsmaż na patelni z małą ilością oleju posiekaną cebulę oraz pieczarki. Przekładamy składniki do misy wolnowaru.

Do misy wolnowaru dodajemy wodę, warzywa, przyprawy. Gotujemy przez dwie godziny przy ustawieniu 2. Po tym czasie mieszamy w miseczce śmietanę z 1/2 szklanki wywaru, wlewamy z powrotem do zupy, mieszamy. Gotujemy ponownie przez 30 minut ustawienie 1. Pod koniec gotowania próbujemy zupę, przyprawiamy do smaku. Podajemy z osobno ugotowanym makaronem np. świderki.

Przepis z bloga https//poprostupycha.com.pl/
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.