Teksańskie Żeberka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5-6
Czas na Low: 6-7
Data dodania: 2017-09-28
Teksańskie Żeberka

SKŁADNIKI

marynata
4 łyżki papryki
4 łyżki ostrego proszku chilli
4 łyżki cukru brązowego
3 łyżki mielonego pieprzu czarnego
1 łyżka pieprzu cayenne
1 łyżka czosnku w proszku
1 ½ łyżki soli

6 żeberek wołowych

WYKONANIE

Przygotuj marynatę mieszając wszystkie składniki razem w misce.
Natrzyj mocno żeberka marynatą i pozostaw żeberka na noc w lodówce.
Mięso z marynatą przełóż do misy wolnowaru Crock-Pot. Przykryj pokrywką i gotuj na poziomie LOW przez 6-7 godzin lub na poziomie HIGH przez 5-6 godzin.
Serwuj z grillowaną kukurydzą, sałatką colesław i frytkami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.