Libański udziec jagnięcy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 7-8
Czas na Low: 8-9
Data dodania: 2017-09-28
Libański udziec jagnięcy

SKŁADNIKI

3 cm kawałek świeżego imbiru, tartego
3 ząbki czosnku, rozgniecione
pęczek świeżej kolendry, drobno posiekanej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cytryna, otarta skórka i sok
1 łyżka pasty harissa
2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonych goździków
2 łyżeczki kminku
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżka papryki
1,5 kg udźca jagnięcego

WYKONANIE

Wymieszaj imbir, czosnek, świeżą kolendrę, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok i pastę harissa w misce.
Dodaj wszystkie suszone składniki przypraw i dobrze wymieszaj.
Natnij udziec jagnięcy ostrym nożem, zrób cięcia o głębokości ok. 2 cm.
Dokładnie natrzyj marynatą jagnięcinę i pozostaw w marynacie przez co najmniej 3 godziny lub w lodówce na noc.
Umieścić jagnięcinę w marynacie w misie wolnowaru Crock-Pot.
Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 8-9 godzin lub na poziomie HIGH przez 7-8 godzin.
Po ugotowaniu, podlej jagnięcinę sosem pieczenia i pozostaw do spoczynku przed krojeniem.

Wskazówka
Wstaw do rozgrzanego piekarnika piecz przez 20 minut w temperaturze 200 ° C, aby skórka była chrupiąca.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.