Barbacoa

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 6
Czas na Low: 8-10
Data dodania: 2017-09-28
Barbacoa

SKŁADNIKI

90 g pasty chipotle
30 g pęczek kolendry, grubo pokrojonej
1 średnia czerwona cebula, obrana i pokrojona w duże kawałki
10 ząbków czosnku, obranych
1 łyżeczka mielonych goździków
1 łyżka soli
4 limonki, sok
100 ml octu jabłkowego
1,5 kg mięsa wołowego
200 ml bulionu z kurczaka
5 liści laurowych

Do serwowania
Tortille z kukurydzy,
Pokrojona cebulka dymka
Rozdrobniona kolendra
Salsa

WYKONANIE

Zmiksuj w blenderze pastę chipotle, kolendrę, czerwoną cebulę, czosnek, goździki, sól, sok z limonki i ocet jabłkowy.
Mieszankę przelej do misy wolnowaru Croc-Pot. Włóż mięso, liście laurowe i wlej bulion. Jeśli mięso nie jest zakryte sosem, to obróć ja kilka razy.
Połóż pokrywę i gotuj, aż mięso zacznie się rozpadać, 8 do 10 godzin na poziomie LOW lub około 6 godzin na poziomie HIGH.
Serwuj jako tacos z salsą, kolendrą, śmietaną i cebulą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.