Hiszpański kurczak z chorizo

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4
Czas na Low: 5-6
Data dodania: 2017-09-28
Hiszpański kurczak z chorizo

SKŁADNIKI

10-12 udek kurczaka
200 g chorizo, obranej i posiekanej
3 papryki kolorowe , pokrojone
1 cebula drobno posiekana
6 ząbków czosnku, rozdrobnionych
2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżka liści tymianku
1 kostka bulionu z kurczaka
800 g siekanych pomidorów z puszki lub dojrzałych pomidorów w sezonie

WYKONANIE

Dodaj wszystkie składniki do misy wolnowaru Crock-Pot i dobrze wymieszaj.
Przykryj pokrywką i gotuj przez 4 godziny na poziomie HIGH lub 5-6 godzin na poziomie LOW, aż kurczak będzie miękki.
Serwuj z chrupiącym chlebem i zieloną sałatą
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.