Krewetki Goan Curry

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: 5-6
Data dodania: 2017-09-28
Krewetki Goan Curry

SKŁADNIKI

Sos Składniki
1 łyżeczka całego czarnego pieprzu
4 łyżeczki nasion kolendry
2½ łyżeczki kminu
4 łyżki oleju roślinnego
2 średnie cebule, pokrojone w ćwiartki
2 pomidory, pokrojone w ćwiartki
2 łyżeczki papryki mielonej
400 ml mleka kokosowego
100 g wiórek kokosowych
2 całe świeże czerwone chilli lub mniej - do smaku
½ łyżeczki mielonej kurkumy lub 5 cm świeżej kurkumy
2 cm 30 g świeżego imbiru, obranego
4 ząbki czosnku, obrane i posiekane
Sól do smaku

400 g krewetek królewskich świeżych lub rozmrożonych
100 g liści szpinaku baby
1 limonka, sok
1 mały pęczek kolendry, posiekany

WYKONANIE

Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki sosu, aż masa będzie gładka, następnie przełóż zawartość do misy wolnowaru Crock-Pot. Przykryj i gotuj na poziomie HIGH przez 3 godziny lub od 5 do 6 godzin na poziomie LOW.
Po tym czasie dodaj krewetki, szpinak, sok z limonki i kolendrę, dobrze wymieszać, przykryj i gotuj przez około 10 minut na poziomie HIGH, aż krewetki będą ugotowane.
Serwuj z ryżem basmanti
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.