Pudding nasączony syropem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3-4
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-09-28
Pudding nasączony syropem

SKŁADNIKI

175 g miękkiego masła, plus trochę do wysmarowania miseczki do pieczenia
100 g syropu Golden Syrup
125 g drobnego cukru trzcinowego
1 cytryna, tylko otarta skórka
1 pomarańcza, otarta skórka i sok
3 średnie jaja
175 g mąki samorosnącej
15 ml mleka

WYKONANIE

Natrzyj masłem wnętrze około 1,2-litrowej formy do puddingu.
Wlej 50 g syropu do podstawy formy i odstaw.
Ubij pozostałe 50 g syropu, masło, cukier i cytrynę mikserem, aż powstanie lekka i puszysta masa. Dodaj połowę jajek i połowę mąki, ubij. Dodaj pozostałe jajka, mąkę i mleko i ubij całość do uzyskania gładkiej masy.
Wlej mieszaninę do formy i wygładź powierzchnię.
Przykryj formę szczelnie folią.
Włóż formę z puddingiem do misy wolnowaru Crock-Pot.
Wlej do misy zimną wodę do połowy jej wysokości. Przykryj pokrywką i gotuj na poziomie HIGH przez 3-4 godziny.
Ostrożnie wyjmij formę z puddingiem z misy wolnowaru Crock-Pot, zdejmij folię i wyjmij pudding na rozgrzany talerz.
Serwuj, pokrojony na kliny, polany syropem
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.