Enchiladas

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3-4
Data dodania: 2017-09-28
Enchiladas

SKŁADNIKI

1 duża cebula, drobno pokrojona
1 pieprz czerwony, drobno posiekany
325 g konserwowej kukurydzy słodkiej, odcedzonej
380 g czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej z puszki
1 łyżka pikantnej pasty chipotle lub 1 łyżeczka chilli w proszku
2 łyżeczki kminku,
sól do smaku
2 duże garści posiekanej kolendry
1 duża cytryna, tylko tarta skórka
500 g salsy
500 g tartego era

WYKONANIE

Umieść cebulę, pieprz, słodką kukurydzę, czarną fasolę, pastę chipotle, kminek, sól, kolendrę i skórkę cytrynową w
sporej misce. Dodaj dużą garść tartego sera i dobrze wymieszaj.
Posmaruj misę Crock-Pot małą ilością oleju roślinnego.
Umieść trochę salsy na dnie miski Crock-Pota, powinna grubo pokrywać podstawę. Na każdej tortilli ułóż łyżką trochę przygotowanych i wymieszanych wcześniej składników.
Zwiń tortille dość mocno, uważaj, aby utrzymać nadzienie wewnątrz.
Umieść zwinięte tortille z nadzieniem na warstwie z salsy w wolnowarze. Upewnij się, że każda tortilla leży zawinięciem do dołu.
Rozprowadź łyżkę salsy nad każdą tortillą, posyp tartym serem.
Przykryj misę wolnowaru pokrywką i gotuj na poziomie LOW przez 3-4 godziny. Serwuj gorące.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.