Wołowina Massaman Curry

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 7-8
Data dodania: 2017-09-27
Wołowina Massaman Curry

SKŁADNIKI

• 1 łyżka oleju roślinnego
• 500 - 600 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
• 1 cebula, pokrojona w kostkę
• 1 łyżka pasty massaman
• 1 duży ząbek czosnku, posiekany
• 4 strąki kardamonu, rozgniecione
• 2 liście Kaffiru, posiekane
• 250 ml mleka kokosowego
• 100 ml wywaru wołowego
• 350 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kawałki 3 cm
• 1 średnia marchewka, pokrojona w kostkę
• 2 łyżki tajskiego sosu rybnego
• 1 łyżka drobnego cukru brązowego
• 1 łyżka soku z limonki

WYKONANIE

Rozgrzej olej na odpowiedniej patelni lub w misie Crock-Pot® Sauté i przesmaż wołowinę.
W małej misce wymieszaj pastę massaman, czosnek, mleko kokosowe wraz z tajskim sosem rybnym.
Pozostałe składniki, oprócz soku z limonki, umieść w naczyniu Crock-Pot® razem z przesmażoną wołowiną. Wlej mieszaninę z mlekiem kokosowym i wymieszaj.
Gotuj przez około 7-8 godzin na poziomie LOW. Na koniec dopraw sokiem z limonki.

Podawaj z ryżem jaśminowym, posyp posiekanymi orzeszkami i kolendrą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.