Kapuśniak

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Kapuśniak

SKŁADNIKI

kapusta kiszona, ½ kg
wędzone żeberka wieprzowe, 400 g
liść laurowy, 3 szt
ziele angielskie, 5 szt
cebula, 1 szt
marchew, 1 szt
majeranek, 2 łyżki
pieprz, 8 ziaren
sól, do smaku
woda, 2l

WYKONANIE

Mięso pokrój w paski, kapustę poszatkuj. Obraną ze skóry cebulę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce. W wolnowarze Crock-Pot umieść w kolejności cebulę, mięso, marchew, kapustę i przyprawy bez soli. Całość wymieszaj i zalej 2l zimnej wody. Ustaw poziom high i gotuj 3 godziny. Po upływie czasu dopraw solą do smaku.


Złote myśli
- smakuje doskonale z puree ziemniaczanym lub prażokami ze słoniną
- jeżeli lubisz intensywny smak kapuśniaku, dolej wodę z kiszonej kapusty.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.