Zupa cebulowa

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3-4
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Zupa cebulowa

SKŁADNIKI

- cebula 1 kg pokrojona w pióra,
- masło 100g,
- koncentrat pomidorowy 2 łyżki,
- bulion wołowy 1,5 l,
- wino białe 200ml,
- tymianek 4 gałązki,
- pieprz 1 łyżeczka,
- cukier 1 łyżeczka,
- sól do smaku.,
- tosty 6szt,
- ser gruyere 6 plasterków.

WYKONANIE

Cebulę przesmaż na maśle dodając świeży tymianek, koncentrat pomidorowy i cukier. Całość przerzuć do Crock-Pota, zalej winem, bulionem. Ustaw urządzenie na High 3-4h. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem a na wierzch zupy dodaj zapiekanego tosta z serem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.