Krem z brokułów

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2016-09-27
Krem z brokułów

SKŁADNIKI

- brokuł 1szt różyczki,
- por 200g drobna kostka,
- bulion warzywny 1,3l,
- śmietana 18% 200ml,
- parmezan 2 łyżki tarty,
- oliwa 50ml,
- migdały prażone 4-6 łyżek,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Na oliwie przesmaż pora, a następnie zalej śmietaną, zagotuj i przełóż do Crock-Pot. Do urządzenia przełóż także pozostałe przygotowane składniki prócz migdałów, soli i pieprzu. Ustaw na Low 3h. Po upływie czasu blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem, krem podawaj z prażonymi migdałami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.