Zupa rybna

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2016-09-27
Zupa rybna

SKŁADNIKI

- trzy rodzaje ryb 300g pokrojone w grubą kostkę,
- omułki 0,3 kg,
- bulion warzywny 1,2 l,
- białe wino 100ml,
- pomidor 2szt bez skóry, pokrojony w kostkę,
- cukinia ½szt pokrojona w kostkę,
- seler naciowy 2 łodygi pokrojony w kostkę,
- marchew 2szt pokrojona w kostkę,
- koperek ½ pęczka siekany,
- natka pietruszki ½ pęczka siekana,
- olej 40ml,
- oliwa 30ml,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Na patelni połącz oliwę i olej, następnie przesmaż na uzyskanej mieszance cukinię, marchew i czosnek – podlej białym winem. Całość przerzuć do Crock-Pota, dodaj ryby, pomidory, seler naciowy i zalej bulionem. Ustaw program Low 3h. Trzydzieści minut przed upływem wyznaczonego czasu dołóż dokładnie oczyszczone omułki, natkę pietruszki oraz koperek. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.