Flaki z boczniaka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2016-09-27
Flaki z boczniaka

SKŁADNIKI

- boczniak 0,5 kg pokrojony w paski,
- papryka 2szt pokrojona w słupki,
- cebula 2szt pokrojona w pióra,
- cukinia 1szt pokrojona w słupki,
- marchewka 2szt pokrojona w słupki,
- masło 2 łyżki,
- bulion warzywny 800ml,
- gałka muszkatołowa 0,5 łyżeczki,
- imbir świeży - tarty 1 łyżeczka,
- majeranek 3 gałązki,
- lubczyk 3 gałązki,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Cebulę i marchew przesmaż na maśle i przełóż do Crock-Pota. Pozostałe składniki również umieść w urządzeniu i nastaw czas na Low 3h.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.