Kaszotto z wołowiną

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2015-11-05
Kaszotto z wołowiną

SKŁADNIKI

- Rostbef pokrojony w kostkę ok. 300 g
- Kasza pęczak 150 g
- Szalotka kostka 100 g
- Grzyby krojone 100 g świeże lub mrożone
- Białe wino 20 ml
- Bulion warzywny 0.8 l
- Olej 60 ml
- Parmezan 30 g
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu

WYKONANIE

1. Na patelni zeszklij szalotkę, następnie dodaj wołowinę – przysmaż aby mięso się ścięło.
2. Mięso przełóż do naczynia Crock-Pot. Następnie dolej wino oraz bulion warzywny 0,6 l.
3. Ustaw poziom grzania HIGH i gotuj w wolnowarze przez 2 godziny.
4. Kaszę pęczak w osobnym naczyniu zalej bulionem warzywnym 200 ml. Aby nasiąknęła – nie gotuj
5. Do mięsa oraz bulionu po 2 godzinach gotowania dodaj pęczak oraz grzyby i włącz ponownie tryb High tym razem na godzinę.
6. Do gotowego dania dodaj łyżkę masła – aby nadać potrawie szklistości. A parmezanem zagęść kaszotto.
7. Udekoruj liśćmi rukoli.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.