Żeberka BBQ

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 8 godzin
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Żeberka BBQ

SKŁADNIKI

2 kg żeberek
2 butelki piwa typu porter
100 ml ciemnego sosu sojowego
Papryczka chilli
2 gwiazdki anyżu
Laska cynamonu kora
5 Liści laurowych
10 ziaren pieprzu

Pomada do żeberek BBQ

Składniki
3 łyżki miodu
2 łyżki ketchupu
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
1 łyżka sosu Worcestershire
1 łyżka musztardy

Wszystkie składniki pomady wymieszaj razem przed pieczeniem lub grillowaniem, posmaruj żeberka pomadą.

WYKONANIE

Żeberka podziel na części, zalej piwem, dodaj przyprawy.
Przykryj pokrywką i gotuj w wolnowarze Crock-Pot na poziomie HIGH przez 8 godzin..
Żeberka po ugotowaniu posmaruj pomadą i wstaw do nagrzanego do 185 stopni
piekarnika na 20 min.

Podawaj z gotowanymi warzywami lub liśćmi sałaty.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Katarzyna P
2023-01-01

Żeberka wyszły wspaniałe! Pomada rewelacyjna. Wszystkim gościom smakowało.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.