Spaghetti Bolognese

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2 godz
Czas na Low: 4 godz
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Spaghetti Bolognese

SKŁADNIKI

450 g mielonego wołowego
1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
1 duży ząbek czosnku, posiekany
1 średnia marchew pokrojona w drobną kostkę
1 seler naciowy pokrojony w drobną kostkę
6 pieczarek, pokrojonych w plasterki
2 łyżki stołowe pulpy pomidorowej
1 puszka pomidorów krojonych
100 ml bulionu wołowego
1 liść laurowy
10 g suszonych ziół prowansalskich lub świeżych ziół

WYKONANIE

Wszystkie składniki przepisu można przełożyć od razu do naczynia kamionkowego lub można przysmażyć wcześniej mielone na patelni.
Dokładnie wymieszaj składniki.
Gotuj w wolnowarze Crock-Pot na poziome grzania HIGH przez 2 godziny lub na poziomie grzania LOW przez 4 godziny.
Makaron ugotować al dente.
Sos można podawać z makaronem spaghetti oraz posypać tartym serem Parmezan. Można udekorować świeżymy liśćmi bazylii lub pietruszki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2023-04-25

Dziękujemy za opinię.
Przepis został zaktualizowany.

Ocena 
Wojciech L
2023-01-15

Nie oceniam dania, tylko podany przepis:
1. Na początku podano czasy HIGH: 2 godz i LOW: 4 godz
2. w przepisie zaś podano HIGH przez 4-5 godzin lub HIGH przez 6-7 godzin. (ten drugi czas to raczej LOW)
Mamy tu sporą niejednoznaczność dotyczącą czasu gotowania.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.