Kremowy Pudding Ryżowy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3 godz.
Czas na Low: 4-5 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Kremowy Pudding Ryżowy

SKŁADNIKI

150g ryżu okrągłoziarnistego
75g cukru
1,65 litra mleka pełnotłustego
30g masła
2,5g gałki muszkatołowej

WYKONANIE

Wyjmowane naczynie Crock-Pot wysmarować odrobiną masła.
Dodać wszystkie składniki i wymieszać je razem.
Przykryj naczynie pokrywką i gotuj na poziomie LOW przez 4-5 godzin lub na stawieniu HIGH przez 3 godziny.
Po ugotowaniu pudding podawaj ze świeżymi owocami lub kompotem owocowym.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.